Screen Shot 2015-03-09 at 9.12.35 PM

Aceasta dragoste monstruoasa

Numai generoasa pana la renuntare de sine nu e dragostea din povestea ruseasca pe care tocmai a pus-o in scena la Bulandra Yuri Kordonsky. Vazusem “Casatoria” acum cativa ani, mi-aduc aminte destul de bine ca am plecat naucita atunci si am venit cu mari asteptari sa vad ultimul lui spectacol, la acelasi teatru: “Ingropati-ma pe dupa plinta”.

Nu stiu cum s-a facut ca distanta dintre scaunul meu si scena s-a micsorat fara sa-mi dau seama, m-au tras aproape actorii, oamenii astia chiar reusesc sa te ia cu ei si sa te oblige sa traiesti povestea si tu, ca doar de aia ai venit acolo, nu? E imposibil sa nu gasesti ceva familiar, din experienta emotionala proprie, cu toata desfasurarea de replici, situatii, trairi, in banalul desfasurator de intamplari domestice si mici detalii care compun existenta acestor personaje doborate toate, intr-un final, de propria lor incrancenare si deznadejde. In timp ceĀ  terenul de lupta e un copil bolnav care vede si intelege mai bine, simte mai profund si mai generos.

Nu stiu sa aleg ce m-a impresionat mai tare: prezenta magnetica si deliciul unui personaj tragi-comic pe care il face Mariana Mihut, inteligenta si candoarea cu care Marian Ralea a jucat un copil sau incredibla forta de expresie a Andreei Bibiri care se plimba dintr-un registru delicat, slab catre un final puternic, vibrant, definitiv..

Mergeti sa vedeti “Ingropati-ma pe dupa plinta” la Teatrul Bulandra. Ca eu tot la el mai gandesc si acum.

Foto@Teatrul Bulandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>