Screen Shot 2015-03-09 at 8.03.28 PM

Au cantat cu succes :-)

Am zis sa “fur” aceste cuvinte din interviul lui Stefan Pop. Asa a si fost, cel putin eu pot sa spun ca dupa 3 ani am vazut o Traviata care m-a captat de la cap la coada si m-a emotionat peste masura. Si eu care credeam ca sunt un caz pierdut cu opera asta de care am facut abuz si pe care am evitat-o sistematic in ultimii ani.

Sala a fost plina si am observat ca toata lumea a dat importanta (vestimentara) evenimentului, am vazut cateva rochii demne de invidiat.

Cum a fost Stefan Pop? Superba voce, incredibila siguranta de sine. Am inchis ochii, de mai multe ori, am vrut doar sa ascult, sa captez si eu ceva ca sa plec cu sufletul plin. Le are pe toate acest tenor tanar: e muzical, are voce puternica, acute, pasiune, multa culoare. Si temperament, in cantitati deloc neglijabile, poate asta este de asteptat avand in vedere varsta dar trebuie sa va spun ca si actoriceste a participat intens si adecvat, a fost de acolo, cum se spune. Cu atat mai de laudat avand in vedere ca a cantat in premiera in acesta productie. Nu s-a vazut deloc. Si dati-mi voie sa ma repet: o voce exceptionala!!!!

Spectacolul a fost egal in intensitate, actul II, care este preferatul meu, a fost foarte frumos si convingator, nici n-am simtit cand s-a terminat. Apoi actul final, cu adevarat intens, Irina Iordachescu a facut un superb “Adio del passato”.

O seara frumoasa, una din rarele ocazii cand toti protagonistii au avut chimia si energia sa functioneze foarte bine impreuna.

M-a impresionat in egala masura imaginea copiilor care ne erau vecini la balcon – i-a furat muzica la un moment dat prin actul  II  – atenti, stateau toti aplecati peste balustrada, cu capetele intoarse in acelasi sens ca sa vada de ce a venit Pere Germont in vizita si de ce e Violetta atat de trista. Macar unul dintre ei o sa “ajunga” ca noi, pasionat de acesta arta. Si parca vad ca-i dau blogul pe mana :-)

7 comments

 • Ale

  Foarte frumos! Nu stiu de alte comentarii dar dupa mine poti sa le lasi deschise la toate, eu am prins trenul mai tarziu sa vin spre Opera Online, si nu sunt la curent cu toate:) Am vrut sa comentez mai ales la cele referitoare la minunata Nelly Miricioiu, alea mai vechi, dar iti spun aici daca nu… ai facut niste recenzii brici. Jos palaria!

  • OperaOnline

   @doncarlo: interesanta intrebare. Ilincai are o voce foarte frumoasa si el, l-am ascultat in mai multe roluri. Stefan Pop mi se pare spre zona exceptional, talent fabulos care nu se naste in fiecare zi. Este foarte sigur pe el, pe buna dreptate de altfel. Sunt multi tenori tineri cu voci foarte frumoase dar as spune ca Pop e …next level :-)

 • Andrei Biro

  Stefan Pop a cantat cabaletta cu DO sau fara? Intreb pt. ca sunt 2 inregistrari pe youtube cu el cantand cabaletta si in ambele nu canta DO-ul.
  Intreb pt. ca Ilincai are un supra-acut EXTREM DE SIGUR. Cred ca poate sa mai dea la 2-3 tenori si sa ramana cu destul :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>