Screen Shot 2015-03-09 at 9.33.08 PM

CECILIA BARTOLI, Handel pe tocuri de 10

Se stie cu cata atentie la detalii isi pregateste Cecilia Bartoli aparitiile pe scena, aseara la Barbican cuvantul de ordine a fost glamour. 2 tinute elegante, bijuterii si…tocuri ametitoare. Superbe sandale dar n-am putut sa nu ma intreb cat de comod i-a fost sa stea pe ele atata timp.

Concertul de aseara s-a numit “Handel and his rivals”. “Rivalii” au fost in program cu 2 uverturi…deci putem spune ca s-a cantat Handel.

In mare forma vocala, Cecilia Bartoli a facut muzica, show si obisnuitele demonstratii de virtuozitate la care publicul aclama ca la o acrobatie de mare dificultate facuta fara plasa de siguranta. Punctul culminant a fost la bis (“Son qual nave”) cand a  “jonglat” cu cateva note  timp de vreo 20 de secunde fara sa respire…uimitor control, intr-adevar!

Momentul de maxima incarcatura in partea intai a fost aria “Ah! Mio cor!” (Alcina) in care Bartoli ne-a trecut prin toate emotiile posibile, a cantat superb si a fost si ea insasi transportata total, la final si-a luat cateva momente sa se adune.

Restul primei parti m-a lasat cu impresia de prea elaborat, demonstrativ si am avut senzatia ca Bartoli a imprumutat interpretarii mult prea mult din personalitatea ei. Ma refer la acel extra touch pe care il gasesti la ea indiferent ce ar canta.

Dupa pauza s-au cantat exclusiv arii din “Giulio Cesare in Egitto”. Bartoli a impartit aceasta parte cu contratenorul Franco Fagioli. Nu l-am mai vazut dar mi-a facut o impresie excelenta, din toate punctele de vedere, sigur ca m-a cucerit, a cantat “Va tacito e nascosto” in deschidere. Si duetele cu Bartoli au fost foarte frumoase, in mod special “Caro/Bella…Piu amabile belta”, foarte multa carisma a fost acolo.

Spre marea mea bucurie, Franco Fagioli a bisat cu “Va tacito e nascosto”, parca nimic din ce ne face placere nu e prea mult,  nu credeti?

Asa ca am plecat acasa fericita!

Sper sa va fi placut povestile de la Londra si va invit sa va prezentati pe OperaOnline sambata dimineata, cu cafeaua aburinda . Avem un interviu foarte special :-)

2 comments

  • Nicoletele

    Mmmmm… câtă frumusețe!! Un spectacol cu Cecilia Bartoli este pe lista mea de “must do next”. Cu siguranță este fabuloasă live!

  • Irina

    De unde am stat eu tocurile nu s-au vazut. Dar vocea s-a auzit perfect. Este intotdeauna o placere sa o ascult pe Cecilia Bartoli, indiferent ce canta. Si acum a fost o prima data pentru mine, acel duet mezzo-contratenor. Nu mai ascultasem pana acum combinatia asta.
    Nu pot spune decat atat: MAI VREAU O DATA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>