Screen Shot 2015-03-08 at 12.59.22 PM

FAUST, full house

 

Tot ce-mi aminteam despre “Faust” la ONB era Noaptea Valpurgiei, balerinii, costumele si alte detalii pe care le-am discutat savuros cu mon entourage (inainte de spectacol, la pauza si dupa): aparent ne amintim aceleasi lucruri. Chiar daca l-am vazut acum multi ani. Daca e sa ma iau la bani marunti, imi mai aduc aminte si ca n-am avut anduranta de Grand Opera la vremea respectiva (m-am plictisit!), am facut fata cu succes unui Berlioz la ROH (“Les troyens”) mult mai tarziu. Si nici macar despre acest spectacol nu pot sa spun ca m-a captat, muzical, pe tot parcursul lui. Dar…productia a fost atat de spectaculoasa (Mc Vicar) incat au fost momente in care urmaream totul cu sufletul la gura.

Cand am vazut “Faust” (in aceasta montare)┬áprima data la ONB mi s-a parut de o statura mult mai impresionanta, scena in Noaptea Valpurgiei mi-o aduc aminte mult mai bine populata, mai vie. Tabloul mi s-a parut acum insipid, lipsit de consistenta. Vroiam opulenta, decadenta, o adunare seducatoare…mi-e greu sa-mi dau seama daca s-a schimbat ceva intre timp in aceasta scena. Productia, in general, arata ca un spectacol de teatru, putin dinamism si destule momente in care nu se intampla mare lucru pe scena.

Din fericire pentru spectacolul de sambata seara, artistii de pe scena l-au “ajutat” sa ramana in priza in marea majoritate a timpului. Stefan Pop a debutat in Faust cu foarte multa eleganta si reusite certe in interpretare. Foarte, foarte frumos i-a iesit “Demeure…”. La care adaug duetele cu Marguerite ce mi-au rasunat in minte mult timp dupa terminarea spectacolului.

Tatiana Lisnic, atat de prezenta in fiecare moment al ei pe scena, a fost superba. Asa cum mi s-a parut si in celelalte spectacole si concerte in care am vazut-o (primul acum multi ani) Tatiana Lisnic are o voce de mare expresivitate – la poli opusi, aria bijuteriilor si finalul, doua momente atat de diferite ca stilistica si incarcatura, au fost oferite cu perfect dozaj, scanteie si intensitate. Finalul a fost de impact.

Per total, o seara frumoasa cu “Faust” la ONB. Sold out.

Mult mai multe decat am povestit eu s-au intamplat pe scena, desigur. Pentru “Grand” relatari, asteptam cronicile specialistilor :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>