Finala, ciorna

 

Dupa o saptamana de absenta (motivata!) am dat cu subsemnatu’ la ONB aseara pentru finala “Grand Prix de l’Opera” care a fost o seara placuta, din multe puncte de vedere.

Am “manzgalit” si eu cate ceva pe programul meu, am corectat cateva greseli de tipar si am savurat impresii pe holuri, de la spectatori, aficionados, artisti participanti in concurs si oameni din lumea muzicala de la noi. Extrem de interesant, parerile sunt impartite si gusturile variate, foarte variate. Multi cazuti in admiratia ultimei concurente, Katerina Tretiakova, o superba aparitie blonda intr-o spectaculoasa (putin spus) rochie fara spate care a lansat la apa o voce mare, frumoasa si deja antrenata in roluri importante. “Sempre libera” ei a fost mai degraba hotarata si voluntara decat vulnerabila/indecisa. Dar prezenta ei a facut furori si la iesirea din teatru cand multa lume s-a inghesuit s-o felicite si sa faca poze cu ea :-)

Am avut la fiecare dintre participanti cateva impresii destul de bine conturate dar m-am gandit sa le las la decantat si sa le pun pe hartie dupa ce voi fi vazut si gala de diseara. Un mic ocol de la regula autoimpusa: preferata mea aseara a fost Iulia Surdu pentru culoarea si calitatea vocii, pentru consecventa si consistenta in interpretare si pentru posibilitatile care sunt in vocea ei, dincolo de etalarea unor acute si limpezimi necesare pentru a duce la bun sfarsit “Caro nome.” Bravo!

Inainte de a va spune noapte buna: m-am bucurat sa aud ca Daniel Pop a facut impresie excelenta pentru o pereche de urechi in care eu am mare incredere. De vreme ce n-am fost la fazele precedente…Si ma mai bucur si ca il vom vedea in Gala, in acesta seara.

De acum inchid calculatorul si urechile la informatii cat e ziua de lunga pentru ca vreau sa-mi ofer surpriza de a afla castigatorii chiar la fata locului (in caz ca se gandesc sa publice pe site, asa cum au facut cu rezultatele tuturor etapelor). E o provocare, trebuie sa recunoasteti :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>