Screen Shot 2015-03-09 at 11.25.39 AM

Gand la gand cu bucurie :-)

Ma iau cu una, alta cateodata si trec zilele fara sa mai apuc sa pun pe hartie cateva impresii…ma gandeam ca deja e momentul depasit, voi ati pus comentarii oricum….Am citit azi dimineata recenzia criticului Dumitru Avakian cu care m-am aflat imediat pe aceeasi lungime de unda, asa ca va invit sa lecturati. Inteleg ca dumnealui a fost duminica (a doua gala). Eu am fost sambata si impresiile mele sunt in mare aceleasi. Valentina Nafornita are o voce mult mai mare decat ma asteptam si este o aparitie foarte asumata si de o atmosfera cu totul speciala: un star factor care o sa o poarte su succes mai departe in cariera. Si o voce in care stau foarte multe posibilitati, Violetta neaparat, am gandit imediat ce a  deschis gura. “Caro nome” a fost  executata cu precizie, totusi i-a lipsit emotia intr-o oarecare masura, dar superb “Egli non riede ancora…Non so le tetre immagini” din Corsarul cateva minute mai incolo. Dar cel mai tare si mai tare mi-a atins sufletul basul Dan Paul Dumitrescu care a cantat divin cele 2 arii ale sale (Boccanegra si Macbeth). Apoi Serban Vasile care nu a avut solo-ul lui dar care a contribuit si el la calitatea experientei noastre cu vocea frumoasa, dictia excelenta si temperament. Data viitoare, daca-l mai invita, sa-i dea aria lui! Pana atunci va recomand sa nu-l pierdeti in Elixir la ONB pe 12 aprilie si in Don Pasquale la Sala Radio pe 27 aprilie. Neaparat!

In final, orchestra ONB si-a trait unul dintre momentele ei de glorie sub bagheta maestrului Cristian Mandeal. In mod special mi-au placut uverturile Tannhauser si Forta Destinului. Adevarate momente de elevare sufleteasca.

Cam asta a fost ce mi-a placut mie.

In continuarea programului, va invit sa cititi un interviu pe care Valentina Nafornita l-a acordat Mediafax. Pe vremea asta, nimic nu e mai nimerit decat o lectura placuta :-)

Foto@OperaOnline: Valentina Nafornita & Dan Paul Dumitrescu acordand autografe dupa Gala Verdi – Wagner de sambata

2 comments

  • Adrian Ilinca

    Apropo de Dan Paul Dumitrescu!! A cantat tot asa de divin cum a cantat si Marele Inchisitor la Paris si Lyon?!? In archivele acestor doua importante opere nu figureaza nici un Dumitrescu ,asa cum pretinde profilul Domniei sale din wikipedia?! Cum e posibil?!

    • OperaOnline

      @Adrian: draga Adrian, Wikipedia este o platforma de tip opensource si oricine poate contribui cu informatii. In principiu continutul Wikipedia NU este sursa de continut oficial a unei persoane publice. Informatiile de pe wikipedia trebuie intotdeuna verificate, nu sunt scrie de perosanele care sunt subiectul lor. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>