guardian angel

“Guardian Angel”, un album care isi depaseste atributiile

 

Am intors albumul “Guardian Angel” pe toate partile inca de la aparitie, ca sa-mi satisfac curiozitatea, sa-mi ascult cele dragi sufletului de ani de zile (“White Christmas”). Dar tot pe “Vecerni Zvon” am pus degetul, cursorul si urechea. E mai…operatic. Si slav. Preferatul meu, fara prea multa dezbatere. Cel mai probabil sunt operatico-irecuperabila. Sa se consemneze.

Am fost intr-o pauza de “spiritul Craciunului”. Anul asta am inceput devreme, odata cu lansarea acestui album pe care l-am ascultat si para-ascultat. M-a lansat cu mare avant in cautarea si cumpararea cadourilor (misiune aproape incheiata!). Am luat apoi o scurta pauza si-am predat stafeta si la altii, carora le-am recomandat sincer sa asculte “Guardian Angel”. Cu intentia ascunsa (dar nobila!!) de a-i converti la opera. Sau macar sa-i pun pe drum, mi-am pus sperantele in acest album si in vocea Angelei. Vor face ceea ce e de facut, sunt convinsa.

Nu cred ca risc sa exagerez daca spun ca acest album este o “lectura” all year long. Playlist-ul, promovat ca “eclectic” m-a facut sa ridic spranceana. Un album de Craciun cu greu poate sa aspire la acest atribut. M-am predat dupa prima auditie. “Guardian Angel” e o splendida si surprinzatoare calatorie muzicala care bifeaza teritorii, stari si registre. Eram departe de a ma gandi la Craciun, de a avea prin casa decoratiuni sau orice aluzie de sezon. Aceasta muzica mi-a plantat un brad virtual in mijlocul camerei…O remarcabila calitate a sunetului, se umple casa de muzica, la propriu. A mea se “scalda” in vocea Angelei chiar acum! Deci sunt, oficial, reintrata in atmosfera de Craciun!!

Ascult, imi place si cred ca o sa-l las aici, la indemana. “Guardian Angel” este un album care-si depaseste atributiile. Iti veti asculta tot anul. Nu m-as mira sa tocesc discul pe “Vecerni Zvon”. Din iarna pana’n vara. Si tot asa.

Angela Gheorghiu acorda autografe diseara la Carturesti Verona, de la 19:00.

3 comments

  • admin

   Draga Ela…e una dintre cauze, nici eu nu mi-am dat seama cand am inceput sa scriu din ce in ce mai rar. Acesta primenire pe care o vezi acum e si o binemeritata schimbare la fata, macar pentru toate cele ce exista deja aici. Fac in acest moment calatoria inapoi in cei 7 ani de blogging si ma mir cate am vazut si cate am trait…
   Mai sunt si alte motive, o sa reiau posturile foarte curand si-am sa explic.
   Incantata ca cineva pune un comentariu si intreaba de blog, dupa atata vreme :-)

 • ema

  Eu te urmaresc si pe facebook, dar cu toate ca si acolo sunt lucruri foarte interesante, totusi nu resimt aceeasi emotie ca atunci cand asteptam sa-ti citesc impresiile de la diferite spectacole pe blog. Asa ca sper sa revii cat mai curand si aici mai ales pe perioada Festivalului G.Enescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>