Screen Shot 2015-03-09 at 8.39.25 PM

IULIA DAN, caro nome

 

Din pura curiozitate am mers in seara asta la ONB, imi conserv energia, timpul si banii in ultima vreme cum spectacole bune nu prea se mai intampla…

M-a apucat un dor de sala de spectacol, cortina, scena etc si zic sa incerc debutul Iuliei Dan in Gilda. Sa ne intelegem, vorbim despre primul ei spectacol pe scena operei intr-o maniera extrem de curoajoasa, totusi, Gilda?

Iulia Dan a fost o surpriza pentru mine, de la inceput pana la sfarsit. A cantat cu siguranta, pianissimi superbi, consistenta pe toata durata spectacolului, culoare, sensibilitate. Un “Caro nome” foarte frumos, un glas curat si bine condus, poate ceva emotii la un moment dat. M-a emotionat cu adevarat spre sfarsitul ariei.

Mi-a placut la fel de mult si participarea ei la “Si vendetta..”, de fapt mi-a placut tot si n-as fi bagat mana in foc ca n-a mai cantat rolul macar de cateva ori daca n-as fi stiut.

Sunt incantata sa vad tineri cu talent pe scena ONB si sper ca va fi distribuita mai des.

Daca ma intrebati pe mine, Iulia Dan si-a facut debutul cu eleganta si va recomand sa mergeti s-o vedeti. Mult succes Iulia!

11 comments

 • monica

  Si eu ma numar printre cei care au putut sa fie prezenti aseara la debutul Iuliei Dan in rolul Gildei din Rigoletto si nu pot sa nu fiu de acord cu cele spuse de Cellia mai sus. O voce deosebita, o siguranta incredibila in parcurgerea partiturii, un debut excelent pentru care o felicit sincer.
  Intr-adevar, mergeti s-o vedeti si nu veti regreta, este probabil una din cele mai frumoase si placute prezente pe scena operei nationale.

 • manrico

  Pacat ca tinara soprana despre care am auzit numai lucruri foarte frumoase si-a facut debutul la ONB fara parteneri…

  • OperaOnline

   @manrico:iti inteleg perfect curiozitatea dar dupa 6545643654354378 spectacole la onb nu mai simt nevoia sa povestesc despre artisti lucruri pe care le-am vazut si revazut. E timpul s-o faca altii :-)
   Promit sa povestesc in detaliu despre Manon Lescaut cu Nelly Miricioiu, cu totii asteptam aceste spectacol, nici nu cred ca Nelly a cantat vreodata pe scena ONB.

 • Andrei

  Manea a cantat chiar foarte bine, in special tinand cont de faptul ca era extrem de racit. Din pacate Rigoletto nu a fost tocmai bun. A fost mai tot timpul sub ton (in special incepand cu actul 2). Iulia Dan a fost bunicica dar nu atat de grozava pe cand o faceti sa para :).

 • Daniela

  Nelly Miricioiu a cantat o singura data pe scena ONB, acum vreo 30 de ani, si a fost La Traviata. Aseara i-a placut foarte mult cum a cantat Iulia Dan, in general atmosfera spectacolului si faptul ca sala era plina si ca oamenii vin la opera. Aceasta reintoarcere in Bucuresti si pe scena ONB inseamna mult pentru sufletul ei.

  • OperaOnline

   @Daniela: multumesc mult Daniela pentru impresii si informatii, nu stiam. Dorinta mea cea mai mare ar fi ca intr-o maniera sau alta publicul sa se poate intalni cu Nelly Miricioiu, poate intr-o sesiune de autografe. Sunt sigura ca va fi aglomeratie la cabina dupa spectacol dar cred ca sunt multi admiratori care nu au acces acolo…
   De abia astept :-)

 • Daniela

  Intre timp am aflat, singurul spectacol pe care l-a cantat Nelly pe scena Operei din Bucuresti a avut loc pe 27 mai 1980, cand i-a avut alaturi pe Octavian Naghiu in Alfredo si pe Vasile Martinoiu in Germont. Cat despre sesiunea de autografe… revin daca reusesc ceva.

 • Bogdan Mihai

  Ma bucur foarte mult de succesul Iuliei (il merita).Am apreciat mereu la ea dragostea si pasiunea pentru muzica. Este bine de stiut ca Iulia Dan se afla sub indrumarea sopranei Maria Slatinaru Nistor, domnia sa stand la baza formarii ei.

  Bravo Iulia, iti doresc o cariera frumoasa, un drum fara spini in ascensiunea ta de care sunt sigur. Brava!

 • michaell

  a mai cantat in urma cu vreo 3 ani pe scandura de la ONB …….un spectacol-concert in onoarea Principesei Margareta

 • Daniela

  Draga Operaonline, am reusit sa-ti indeplinim dorinta, in semn de multumire si pentru laude, si pentru critici. Si Nelly a fost incantata de ideea de a se intalni astfel cu publicul! Ne vedem sambata, sa traim o seara minunata!
  Iata anuntul trimis astazi, care se gaseste si pe site:
  Pentru a oferi iubitorilor de operă posibilitatea de a se bucura de prezenţa extraordinară la Bucureşti a sopranei NELLY MIRICIOIU, Opera Naţională Bucureşti va organiza la finalul spectacolului „Manon Lescaut” o sesiune de autografe. Aceasta se va desfăşura în Foaierul ONB, la parter, în jurul orei 22.15, la 15 minute după lăsarea cortinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>