23593624_1582922908441899_3780691985338897021_o

“La Boheme” la Bucuresti: Ganduri telegrafice despre o seara la opera

Mutat evident in rolurile spint, Teodor Ilincai a facut un Rodolfo decisiv si in forta (in sens bun) si este, datorita experientei in distributie, locomotiva spectacolului. Nu-i greu de ghicit ca va lasa rolul in urma, Turiddu, Maurizio, Cavaradossi sunt deja in voce…dar ce dreptate i-a facut lui Rodolfo cu superbul diminuendo din actul trei. Ca sa nu mai vorbesc de “Mimi! Mimi!” de la final. Goosebumps.

 

De ani buni urmaresc niste voci din cor si-mi doresc sa le vad upgradate la solisti. De abia acum i-am ascultat pe Alexandru Constantin si Filip Panait de cand fac “La Boheme” si sunt incantata.

 

Rareori reuseste prima parte din opera sa-mi antreneze atentia. Ma plictiseste, s-o zic drept. Aseara m-am bucurat de interactiunea plina de naturalete si prospetime a tinerilor boemi. Un caz fericit cand “La Boheme” se face cu voci tinere si bune in acelasi timp. Ii “cred” imediat.

 

Stau multi ani intre mine si Iulia Maria Dan, cam de cand a debutat cu succes Gilda la ONB, plutind efectiv pe scena. Ma surprinde de la prima fraza cu o voce crescuta, de o anvergura semnificativa. M-a miscat foarte tare “Addio senza rancor…”. Iulia, te-as arunca in Manon Lescaut maine! Ma insel?

 

Tanarul Csaba Sandor despre care mi se tot povesteste, este intr-adevar o voce foarte, foarte buna. Dar timbrul il va ajuta cel mai tare :-). Bravo, domnule!

 

Cristina-Maria Oltean este tot o prima intalnire. Voce frumoasa si bine educata, este muzicala, stapana pe sine si canta cu mare lejeritate. As prefera ca volubilitatea personajului sa stea intr-o cheie un pic mai…moderata. Stiu, e Musetta!

 

Distributia tanara poate avea mici stangacii dar e proaspata si onesta. Veridica!

 

Si acum o nedumerire: foile de distributie au fost inlocuite cu un pliant subtirel care se ofera spectatorilor CONTRA COST. In niciun teatru european pe care le-am frecventat anul asta n-am vazut asa ceva!! Doar programele stufoase si exprem de informative se vindeau. De ce????

Pe curand, cine stie cand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>