LecturadeSambata: 10 intrebari pentru IRINA

Am fost intr-o seara la opera cu Irina, colega mea de blogging operistic. La un moment dat s-a apropiat o doamna care a intrebat: “Irina, de la AroundtheWorldwithIrina?“. Intre timp, Irina a facut si un blog in care ne povesteste despre tot ce se intampla in cariera Angelei Gheorghiu. Si pe care sunt sigura ca il cititi si voi ca multi alti fani ai Angelei din toata lumea.

Irina, zic, e cazul sa ne asezam la povesti. Si asa am facut! A iesit un interviu pe care vi-l propun pentru lectura din aceasta sambata. Enjoy!

1. Hai sa facem cunostinta cu operaticii. Ai vrea sa stie ca tu esti…

Irina. Cu o slujba normala, full time (pentru cei care cred ca tot ce fac este sa ma plimb prin lume) si din pacate prea putine zile de concediu. Si o pasiune mare, mare. Muzica.

Nu doar opera. Am inceput cu simfonicul. Si uite asa placerea de a-i asculta pe cei mai buni ma face sa renunt la alte lucruri si sa-mi cumpar bilete la concerte/opere. Si o fac fara nici cel mai mic regret. In acest moment consider ca merita. Si nu sunt un specialist. Doar un ascultator, care de cele mai multe ori pune si foarte mult suflet.

Asa incepe povestea. Cititi tot interviul aici.

Foto: OPERA – KIT DE SUPRAVIETUIRE, legenda sub poza :-)

opera_survival_kit1

1. APARAT FOTO – e un must al oricarui sezon (operistic, la ce va gandeati?). Cand te afli la 1 metru de JDF vrei sa imortalizezi, imediat dupa ce te dezmeticesti. Am si eu una cu el, toti colegii noi ma intreaba, invariabil, daca e prietenul meu…

2. CARDUL DE TRANSPORT – daca sunteti pe tiparul “concerte cat cuprinde” o sa vreti sa vedeti cat mai multe pe zi, chestie care trebuie organizata riguros. Ca la Festivalul Enescu, daca va aduceti aminte, de colo – colo…

3. BILETUL. Ar fi culmea sa-l uitati!

4. CARIOCA – pentru autografe, verificati daca scrie bine ca sa va feriti de neplaceri, mie mi s-a intamplat cu Alagna care mi-a zis intr-o romana perfecta “Carioca asta nu scrie!”. Romanii prezenti s-au amuzat.

5. BINOCLU – stiu, e greu si ocupa loc in bagaj. Dar ce bine am vazut cu el ultima data la ROH cand stateam intr-unul dintre ultimele randuri, adica departeeeeee (bilet mega ieftin, deh). Ma uitam cu el pe scena si Terfel parea ca e la 2 metri de mine. Deci trebuie sa-i faceti loc.

6. CAIET PROGRAM – sau orice altceva pe care sa obtineti un autograf. Eu nu ma omor prea tare dupa autografe dar e un prilej sa schimbi 2 vorbe cu artistul. Daca ii te mai adresezi si in limba lui, deja ai trecut la nivelul urmator :-)

Acestea fiind zise, sper ca am reusit sa va fac sa zambiti, evident stiti si voi la ce folosesc lucrurile astea si le carati cu voi in calatorii de fiecare data.

2 comments

 • Tomi

  Sunt observator freqvent la Opera Online,AroundtheWorld
  withIrina,a blogului cu ce se intampla in cariera Angelei
  Gheorghiu ,a site-ului Angelei Gheorghiu,totul ma intereseaza si-mi dau emotii pozitive.
  Admir si acest modest interviu cu Irina!!Succese mai departe!

 • Daniela

  @Irina: Astept cu nerabdare relatarile de la Metropolitan si mai ales de la spectacolul pe care-ti doresti sa-l vezi de 10 ani, insotite de cat mai multe poze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>