Screen Shot 2015-03-10 at 7.20.50 PM

Max Cencic & comp aseara la Ateneu – fanii Handel jubileaza

Nu e usor sa vezi ceva Handel aici in Romania, daramite o opera sau un oratoriu, contratenori si orchestra care asta face. Asa ca ne-am bucurat de fiecare moment aseara la Ateneu cand s-a cantat “Susanna”, foarte bine, foarte frumos, foarte…Handel. Unul dintre avantaje este ca acest spectacol este un produs muzical ce tocmai face un tur mondial si nu o distributie pusa cap la cap special pentru un singur spectacol. Joi, 10 septembrie, acest concert are loc la Theater an der Wien, de exemplu.

Lesne de inteles ca toata lumea a fost cu ochii pe Cencic, nu cred sa fi plecat vreun spectator dezamagit. De altfel, cel putin de cand ascult eu opera, nu cred sa mai fi venit in Romaia un contratenor de asa valoare.

O bila alba si pentru celalalt contratenor din distributie, coreanul David DQ Lee care s-a remarcat acum cativa ani la Cardiff. Aria lui din ultimul act a fost interpretata cu mare sensibilitate si eleganta.

Orchestra si corul, conduse de William Christie, minunate. Standing ovations la sfarsit si multe re-chemari la scena. A fost tare frumos. Celor care au plecat la Sala Palatului, le spun ca au pierdut un act 3 fabulos.

Iata si o poza de la sfarsit, gratie Oanei, careia ii multumesc foarte frumos.:-)

Sophie KARTHAUSER (Susanna) & Max Emanuel CENCIC (Joacim)

1 comment

  • amenaide

    Intr-adevar, splendid spectacol, asa ceva rar putem vedea. Chiar nu inteleg gestul celor care s-au ridicat si au plecat in timp ce artistii cantau si sper ca acestia nu s-au simtit jigniti si ca li s-a explicat motivul plecarii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>