20180505_230546

Mihaela Marcu: un spectacol, o voce, un personaj

Si noi, si actuala productie de “La Traviata” la ONB am avut norocul sa vedem cateva protagoniste in interpretari – nu ma feresc sa spun – world-class. Pentru mine, in mod special, este productia care mi-a reintors fata catre acest titlu dupa foarte multi ani in care o ocoleam cu gratie (o vazusem prea mult).

Privesc intotdeauna aceasta productie cu ochiul privilegiatului care a avut norocul sa participe la cateva repetitii. Am avut aseara impresia ca Mihaela Marcu este protagonista pe care cred eu ca a gandit-o Paul Curran. Efervescenta fara sa faca tuse groase, intruchipand cu mare usurinta polul de carisma si stralucire a adunarii din deschidere. Iubesc dezinvoltura si fermecatoarea frivolitate imprimate personajului de Mihaela Marcu. Am asteptat cu mare curiozitate sa vad evolutia de schimbare de registru in actele urmatoare si am avut satisfactia sa vad o trecere frumoasa si fireasca catre vulnerabilitate, sensibilitate si deznadejde.

Interpretarea vocala imi produce multa satisfactie si, catre final, o emotie pe care nu am mai trait-o de foarte mult timp in aceasta sala. Robusta, ofertanta in expresie si bine pusa la punct tehnic, vocea Mihaelei Marcu aresteaza asistenta destul de repede. Si tot cu vocea ei plec acasa, si-n cap fredonand, si-n suflet cu emotia care dureaza tarziu in noapte, mult timp dupa terminarea spectacolului.

Mihaela Marcu e fericita posesoare a unui voci de anvergura si a unei carisme scenice incontestabile. Dar calitatea de a trece scena, de a transmite cred ca e cel mai pretios lucru de care ne-am putut bucura.

Pe langa spectacolul vocii, Mihaela Marcu ne-a oferit aseara si un personaj. O eroina.

 

Pe curand, cine stie cand :-)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>