Screen Shot 2015-03-09 at 10.16.38 PM

NELLY MIRICIOIU: muzica si emotie in aceasta seara la Ateneu

A fost plin la Ateneu in aceasta seara si aerul festiv de care ma bucur de fiecare data (si  eu mi-am dat silinta si m-am infasurat in satinuri pentru ocazie…). Mi-a placut si solemnitatea momentului de deschidere cu un discurs frumos si simplu despre generozitate pe care l-a tinut Alteta Sa Regala Principesa Margareta. Inainte de acesta, mi-a captat atentia un detaliu de “eticheta”: toti cei care aveau locuri in loja oficiala au stat in picioare, langa loja, pana cand a sosit ASR Margareta, apoi s-au asezat. Un gest pretios pe care il pun impreuna cu o duioasa imagine de final: ASR Margareta si ASR Radu Duda pararesc Ateneul tinandu-se de mana :-)

Despre concert…Nelly a fost minunata de la inceput in “Se tradirmi” (Lucia) in duet cu Yuriy Tsiple, mi-au dat lacrimile, poate si de emotie ca o vad pe scena Ateneului pe aceasta artista pe care o admir atat de mult.
Superba calatorie, magnifica interpretare si suntem “arestati” timp de o ora de Nelly Miricioiu care se si ne transporta in ce se petrece in muzica si nu ne lasa nicio sansa sa mai fim captati de altceva. Ascult atat de des discurile de belcanto dar m-am bucurat enorm ca a pus in program si doua arii de mare consum dramatic (“Sola, perduta..” si “Madre, pietosa vergine”) – pentru versatilitatea si sensibilitatea interpretarii, pentru arta si inteligenta cu care face trecerea intre pasaje. Fericita si alegerea de final, in registru ludic, ca sa plecam acasa cu licari in priviri: Aria Mariucai din opereta “Culegatorii de stele” (Florin Comisel).

Si o mentiune speciala pentru vocea minunata a baritonului Yuriy Tsiple care a vrajit pe toata lumea in seara asta (cel putin in grupul meu s-a discutat intens!). Suntem incantati sa-l vedem, ne-a cucerit definitiv prin primavara cu duetul din “Don Carlo” (cu Ilincai). Multe multumiri pentru autograful pe care mi l-a acordat pe programul de sala, o sa-l pun la pastrare si sper sa il mai vedem in Romania.

Orchestra Nationala de Tineret sub bagheta maestrului Horia Andreescu i-a acompaniat pe Nelly Miricioiu & Yuriy Tsiple in aceasta seara, e placut sa vezi tineri care canta cu mult entuziasm.

A fost multa lume la final, pupaturi, imbratisari, fotografii, autografe, promisiuni de revedere. Dar nu cred ca Nelly Miricioiu se astepta sa plece prea repede acasa :-)

Felicitari Fundatiei Principesa Margareta pentru acest eveniment si echipei pentru profesionalism, totul a aratat impecabil.
Noapte buna, operatici!

Fotografii@Fundatia Principesa a Romaniei website

12 comments

 • anonim

  Ma bucur ca am putut sa ajung la acest eveniment…fiindca asa l-am considerat.
  Pe scena au fost doi artisti-unul,de nivelul cel mai inalt si celalalt,la inceput de drum.S-au intalnit facand muzica …
  Miricioiu-o artista cum rar auzim,mai ales live,Tsiple-un tanar pe care ar trebui sa-l urmarim pentru ca vocea,prezenta si interpretarea il recomanda.
  O orchestra care m-a facut sa uit ca sunt in Romania si nu doar pentru entuziasmul cu care au cantat ci mai ales cu stiinta,cunoasterea cu care au facut-o.
  O seara foarte agreabila.Multumim pentru poze si intrati si pe situl celalalt,recomandat…(si nu sunt singura care a facut poze).
  P.S. E f. benefica aceasta asociere a unui artist MARE cu un tanar,mai ales daca e e calitatea baritonului din acest concert.

 • manrico

  Am vazut Concertul doar la televizor si totusi am simtit atmosfera deosebita carea existat in sala atit prin prezentei in loja centrala a reprezentantilor A.S.R.Familia Regala, cit si a marei artiste Nelly Miricioiu. De necrezut cita forta si inteligenta artistica la aceasta mare soprana care in mai putin de 30 de minute ne-a oferit pagini extreme din lrepertoriul unei soprane de exceptie. Dupa ce a inceput cu un duet de pur belcanto, a trecut cu extrema usurinta la una dintre cele mai dramatice pagini romantice pentru ca apoi sa ne surprinda cu un verism pur. Surpriza cea mai mare -senzationala, asi spune!- a fost finalul scurtei sale lectii de canto in care a abordat o pagina din repertoriul dificil al operetei cu o neobisnuita usurinta in pasajele vocale inalte. De remarcat faptul ca indiferent de piesa cintata, Nelly Miricioiu a ramas mereu fidela tehnicii de belcanto pur. EXTRAORDINAR ! MERCI, NELLY !

  In ceeace priveste publicul din sala nu pot sa nu remarc – contrar celor sustinute de catre autoarea cronicii Concertului- faptul ca multi dintre tinerii flacai din sala nu aveau o tinuta vestimentara corespunzatoare, prezentindu-se doar in camasa (colorate sau nu, egal). Este inadmisibil -indiferent de anotimp- ca un barbat sa se prezinte la un Concert de acest nivel unde erau reprezentantii Casei Regale ca si intr-o sala de cinema. Surprinzator faptul ca unii dintre acesti tineri erau chiar in primele rinduri sau in compania directorului ONB.

  • OperaOnline

   @Manrico: ma bucur ca ti-a placut, Nelly a fost superba, de abia astept s-o vad in Belisario! Lumea a fost eleganta, mai sunt execeptii, ce sa-i faci. Eu m-am imbracat frumos, pe cuvantul meu :-) Cat despre cine a fost in compania cui, faptul ca oamenii au locuri alaturate nu inseamna ca se si cunosc sau ca-si tin companie! :-)
   @Tamara: ne interesam :-)

   Ia uite cate zambete am pus.

 • Margarit

  Am urmarit si eu Concertul la televizor. As remarca, pe langa prestatia solistilor si a orchestrei, alegerea inspirata a partiturilor interpretate. Duetul din Lucia si ariile de soprana au parcurs o variata paleta a repertoriului liric, iar paginile orchestrale au inclus unele din cele mai frumoase uverturi. Regret ca baritonul a aparut numai in duetul de la
  inceput. Are o prezenta si o voce promitatoare.

 • Daniela

  Concertul m-a emotionat profund, asa cum ma emotioneaza si comentariile de mai sus. Vocea, stralucirea si energia lui Nelly Miricioiu sunt unice, si totul vine din interiorul ei, care este o bogatie de trairi si de spiritualitate. Nelly Miricioiu a dorit sa se ofere total publicului si a dorit sa se faca inteleasa, si tot ce s-a intamplat arata ca a fost inteleasa. O asteptam cu drag sa revina.

 • manrico

  Sint absolut de acord cu opiniile lui Margarit in privinta orchestrei si a foarte tinarului bariton Yuriy Tsiple. Au fost la inaltimea Divei.

 • mira

  Concertul de la Atheneu se va retransmite in 8 noiembrie pe TVR1 la ora 19 (dar mai trebuie verificata ora) .Este un comunicat dat astazi de la Fundatia Principesa Margareta.Poate se va face promo pe tv si vedem exact.probabil ca succesul concertului i-a determinat sa-l reia.
  Am fost la concert.O seara cum ma asteptam…de tinuta,sub toate aspectele.
  Doamna Miricioiu este o mare,mare artista,iar baritonul Yuriy Tsiple are o voce foarte frumoasa este si f.talenta, i-a “facut fata” foarte bine unei personalitati de talia lui N.Miricioiu.Sper ca mai vine pe la noi…
  Programul,desi scurt,m-i s-a parut ca a acoperit suficient cat sa o vedem pe Dna Miricoiu in diferite ipostaze interpretative.
  Orchestra-neasteptat de buna,maestrul Andreescu -la nivelul sau,cunoscut de toti si cred ca s-a simtit in largul lui printre acesti deosebit de talentati.
  Nu am multe de spus. A fost o seara cum mi-as dori…cat mai des posibil.
  Acesta artista -Nelly Miricioiu-este o mandrie pentru noi toti.Are atatea nuante in culorile vocii si atat de subtil le foloseste incat eu am ramas fara cuvine…si nu pentru ca nu aveam voie sa vorbesc…
  O seara exceptionala,asa m-i s-a parut.Si o organizare f.buna.

 • Flaviu

  @anonim
  Sint sigur ca batind drumurile tzarii si cunoscind mai bine viatza muzicala din Romania vetzi descoperi citeva orchestre de reala valoare.

 • anonim

  @Flaviu:daca imi dai si cateva repere o sa urmaresc cu mare placere orchestre de calitate in tzara! Pe cele din Capitala le cunosc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>