Screen Shot 2015-03-09 at 8.30.11 PM

NELLY, sempre la stessa

Se intampla uneori  ca un spectacol sa stea sub zodia emotiei, sa fie “o seara”, un eveniment. Daca ma uit putin in urma, asa s-a intamplat cu toate aparitiile sopranei Nelly Miricioiu in Romania, in ultimii ani. Un recital intim la Muzeul Enescu care a lasat publicul in lacrimi la sfarsit – atata sensibilitate in cantecele lui Bradiceanu, atatea suflete rascolite. Apoi Timisoara, prima “Adriana Lecouveur” pe care am vazut-o pe scena, un spectacol care a miscat si entuziasmat deopotriva pe toate lumea – si aceeasi bucurie si efervescenta la cabine cu multa, multa caldura…Aniversarea regelui Mihai in toamna, o atat de asteptata revenire la Ateneu.

Mai ramasese ONB, pentru mine o premiera, n-am avut niciodata ocazia s-o vad intr-o productie pe scena. Mi-am luat un loc foarte aproape de scena ca sa vad tot, sa simt inzecit ce vine inspre public. Urmarind-o pe Nelly mi-au trecut prin minte toate personajele fascinante pe care le-a cantat si i-am (usor) invidiat pe cei care au avut ocazia sa fie martori. N-am sa va povestesc spectacolul de aseara ci am sa va spun decat ca Nelly Miricioiu a cantat cu anagajare si mare autencicitate, ca, nu stiu cum, dar are “cale libera” catre sufletele noastre si credeti-ma ca i-a atins pe multi aseara. Nu cred sa fi vazut de multe ori atata atentie la detaliile care contureaza personajul – ma gandesc numai la actul I cand Des Grieux ii blocheaza calea – momentul, foarte scurt de altfel, este atat de autentic: mana care lasa manerul usii ezitant, foarte usor – o mare maiestrie actoriceasca pe care am recunocut-o si in multe alte secvente. Cred ca Nelly Miricioiu face parte din acel gen (rar) de artisti care se lasa pe sine la cabina si devin 100% personajul pe care il canta.

Ultimul act m-a impresionat in mod special, si Daniel Magdal mi s-a parut mult mai angajat si sensibilizat. Superb si onest gestul lui de la sfarsit cand a ingenunchiat in fata partenerei sale. Lacrimile pe care le-am vazut la sfarsit in ochii ei sunt si pentru noi un semn ca a dorit sa ne intalneasca si sa ne bucure, asa cum ne-am dorit si noi sa o vedem pe aceasta scena. Dar in legatura cu asta, ne-am lamurit cu totii la sesiunea de autografe de la sfarsit: bine ne-am revazut acasa, Nelly Miricioiu!

Cum am zis, o seara sub semnul emotiei!

3 comments

 • Daniela

  A fost o seara unica si pentru noi, si pentru Nelly Miricioiu, un spectacol in care ea ne-a daruit totul, vocea ei si sufletul. Emotia care se resimtea in sala la final si ovatiile prelungite au demonstrat ca publicul a inteles-o. Nelly s-a simtit acasa!

 • ema

  Intr-adevar, o seara minunata, plina de emotii pentru public oferita cu mare generozitate de artisti. Sper din suflet ca Nelly Miricioiu sa se fi simtit extraordinar venind din nou pe scena operei nationale si sa-si aminteasca cu mare drag de momentele frumoase din timpul spectacolului si de la sesiunea de autografe.
  O.O. ma bucur ca te-am cunoscut si daca mai vin cu alta ocazie prin Bucuresti poate stam la povesti muzicale.
  Inca ceva….multumiri unei prietene dragi care a avut grija de mine cat am fost in Bucuresti…daca citeste aici se recunoaste singura….

 • Nicoletele

  O Divă, o Doamnă, așa cum nu prea mai sunt multe în zilele noastre… Chiar și în fotografii se poate vedea eleganța pe care o emană. Incredibilă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>