Once JDF, always JDF – a doua tura cu “Il Barbiere…” aseara la Covent Garden. A fost INCREDIBIL !!!!

Primul lucru care imi vine in minte e ca eu nu mai vreau sa plec acasa, acest spectacol m-a subjugat pur si simplu si as vrea sa-l mai vad si a 3 a ora. Dar sa nu fiu nerecunoscatoare – l-am vazut de 2 ori intr-o saptamana. Aseara a fost si mai bine decat marti, am stat cu sufletul la gura aproape 4 ore asteptand toate ariile mele preferate, cantate perfect de minunatii Juan Diego Florez, Joyce di Donato, Piero Spagnoli, Ferrucio Furlanetto & Alessandro Corbelli – toata lumea este de acord ca acest cast este o raritate si ca spectacolul a intrecut orice asteptari.

La sfarsit Juan Diego Florez a cantat “Cessa…” – ma uitam in public, cred ca noi eram mai emotionati, asteptam cele 9 minute si am vrea sa nu se mai termine. A cantat absolut incredibil, sincer cred ca am uitat sa si respir! Sala a fost in delir minute intregi, eu personal n-am mai vazut asa ceva la Covent Garden, minute in sir de aplauze, ovatii.

A fost minunat, daca aveti vreodata ocazia sa mergeti la un Rossini in care canta si JDF, sa nu ezitati nici o secunda.

Fug acum, diseara avem “Tosca” cu Nelly Miricioiu, o alta surpriza extrem de placuta pentru mine, sunt un mare fan. Am socializat mult aici la Covent Garden si am avut placerea sa vad ca multi englezi o adora pe Nelly, este foarte iubita si cunoscuta la Londra. De abia astept, cred ca spectacolul va fi diferit de cel de joi in care am vazut-o pe Angela Gheorghiu.

Sa ne vedem cu bine.

4 comments

    • OperaOnline

      Cand se termina spectacolul ai senzatia ca e foarte mult de spus dupa care te trezesti ca folosesti numai superlative. JDF este un fenomen, canta magnific, nu da rateuri, aduce sala in delir. Cat despre talentul lui comic este deja cunoscut, nu cred ca e studiat, e foarte multa naturalete acolo. Mi-a placut foarte tare cand a facut pe soldatul beat sau pe Don Alonso, era de acolo! Daca ai vreodata ocazia sa-l vezi, sa nu eziti, eu nu eram fan infocat dar am ales sa-l vad, anul trecut pentru ca era cel mai bun spectacol din perioda aia de la ROH. Si am ramas vrajita! sunt 3-4 ore magice care te tin tintuit in scaun.

  • Julie

    l-am vazut in transmisiunile live de la Met – anul acesta a fost in La Sonnambula, cu Dessay, impecabil; anul trecut am vazut la Fille du Regiment, insa era un spectacol matineu transmis live, m-a dezamagit, se observa rutina in aria celebra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>