Screen Shot 2015-03-10 at 10.17.12 PM

“ROMEO si JULIETA” – un spectacol pentru toate simturile

M-am urnit, in cele din urma, sa vad minunea despre care vuieste orasul. In primul rand, as vrea sa spun ca singura maniera in care putem lua acest spectacol este una in context – nu avem traditie de musical, cei mai multi dintre artistii din distributie sunt la prima experienta de acest fel. A trebuit sa-mi conturez acest context imediat dupa inceperea spectacolului ca sa ma asigur ca nu-l judec prea aspru si ca reusesc sa ma bucur de el.

Asadar si prin urmare, felicitari Simonei Nae, in rolul Julietei care a cantat foarte frumos si care a fost printre cei cativa ce au reusit sa ramana proaspeti (vocal) pana la sfarsit. Poate ar trebui sa mai lucreze putin la partea actoriceasca, unele replici vorbite au sunat fals, neverosimil. Dupa mine, a fost cea mai buna prestatie de pe scena.

Romeo este, in distributia pe care am vazut-o eu, cantaretul Jorge care a fost de departe favoritul publicului – fanele lui au fost la datorie, si are foarte multe, nici nu-i de mirare: este tanar, frumos si foarte carismatic. Plus ca a cantat bine, cu exceptia unor momente in care i-a lipsit nuanta din interpretare. Jorge a fost foarte bine antrenat vocal si fizic si a facut fata cu succes unor momente in care trebuie sa faca tot felul de chestii pe scena, culminand cu a canta in timp ce o poarta pe Julieta in brate.  Tot respectul :-)

Mi-au mai placut foarte tare amicii lui Romeo – Benvolio (George Calin) si Mercutio (Filip Ristovsky) – au cantat rezonabil si au  jucat foarte bine.

Dupa  pauza cel putin jumatate dintre artisti erau deja ragusiti.

Nota 10 categoric pentru dansatori, excelenti, coregrafia este foarte inspirata, profi. Muzica este foarte frumoasa, intr-adevar. Decorurile si desfasurarea de forte – spectaculoase, asa cum ni s-a promis. As fi vrut sa se si joace mai bine, actorii profesionisti din distributie au jucat evident mult mai bine decat ceilalti.

Este o experienta, ce sa zic. Multa bafta si felicitari artistilor care au facut fata onorabil la un maraton de 3 ore pe scena.

Foto: Teatrul National de Opereta website

Iata si cantecul care mi-a placut cel mai tare, in versiunea franceza (originala) a spectacolului:

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>