Trovatore la ONB – un spectacol cu sala pe jumatate plina

Prezenta tenorului spaniol invitat sa cante “Manrico” (Ignacio Encinas) nu a reusit sa umple sala la ONB in aceasta seara. Era doar pe jumatate plina inainte de inceperea spectacolului pana cand li s-a permis celor de la balcon sa vina jos. 

Am vazut deja productia de multe ori anul asta dar, imi place muzica asa de tare, ca nu m-am pot abtine sa nu ma duc.

Comunicarea intre artisti s-a inchegat destul de greu in primul act si chiar mi s-a parut ca pe alocuri Manrico (Ignacio Encinas) si Azucena (Gabriela Dragusin) nu s-au sincronizat. Am avut senzatia asta la mai multe spectacole in care au cantat artisti invitati. E clar ca nu au foarte mult timp sa repete si sa “simta” foarte bine restul distributiei. Actul doi a adus pe scena voci mai „incalzite”. Dramtismul a reusit sa capteze atentia unui cuplu care statea langa mine si se ocupa cu butonarea la telefonul mobil si fosnitul pungii de alune. Cred ca au confundat opera cu sala de cinema. Multumesc pe aceatsa cale lui Giuseppe Verdi si artistilor din aceasta seara ca i-au captivat si am putut urmari si eu spectacolul in liniste.

Iordache Basalic a fost incantator ca de obicei, in special cu „Il balen del suo sorriso”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>