Vesti de la Viena

 

 

Operaticii calatori nu uita de cei de acasa. O relatare frumoasa de la Irina, care a vazut L’Elisir d’Amore la Viena. Weekend frumos!

L’elisir d amore la Opera din Viena

A fost acel spectacol de care te bucuri de la prima la ultima nota. Razi cu Dulcamara, suferi cu Nemorino, iti vine sa-i spui Adinei sa nu se mai alinte. Dupa bunul (sau raul) obicei, serviciu, avion, opera…sa nu pierd nimic. Cand a inceput muzica am uitat de toata oboseala. M-au prins in jocul lor de la primele scene. Desi decorul este clasic si static, doua case cu etaj pe stanga si pe dreapta scenei, un orasel si niste campuri in zare, atmosfera este vie, colorata. Corul umple scena, Dulcamara aduce cu el ropote de aplauze. Cine e? Erwin Schrott, intr-un rol care i se potriveste de minune. E doctorul usor lunatic (judecand si dupa aparitie, cu hainele mototolite si parul valvoi) care incurca si descurca lucrurile. Alaturi de el, Charles Castronovo, un Nemorino delicios, mai putin rustic decat am vazut pana acum, dar cu un aer de indragostit neinteles care reuseste sa o cucereasca pe Adina, Nino Machaidze, o aparitie frumoasa din toate punctele de vedere.

Au cantat minunat, cu emotie, toti. Pe Nino nu o mai ascultasem live, dar mi s-a parut ca i se potriveste foarte bine rolul. O mare suplete in voce, a conturat foarte placut dantela de note inalte. Charlie a sfasiat inima doamnelor din sala in ultimul act cand a cantat “Una furtiva lacrima”, cu nuante personale, cu orchestra tot timpul extrem de atenta la fiecare nota tinuta putin mai mult si cu volumul la minim, sa nu i acopere nicio secunda pianissimii.

Am stat in locul meu de la balcon si m-am bucurat de ce aud si ce vad. Iar la sfarsit am aplaudat mult, asa cum au meritat din plin toti cei de pe scena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>