Screen Shot 2015-03-08 at 11.47.55 AM

VLAD STANCULEASA, o interpretare

In memoria mea afectiva “Balada” lui Ciprian Porumbescu este cea de pe discul de vinil pe care l-am tocit copil fiind, fara sa-mi aduc aminte acum cine era interpretul. In salile de concert am ascultat-o rar si niciodata pe sufletul meu: intre interpretari sterile si prea patetice, nu am gasit o linie directa de emotie si-n suflet si minte.

Aseara la Ateneu, violonistul Vlad Stanculeasa, pe care il aud pentru prima data, m-a miscat si impresionat deopotriva cu o interpretare personala de o emotie eleganta si perfect dozata. In sfarsit, “Balada” pe care o asteptam.

Ajunsa acasa, nu vreau sa dau drumul starii frumoase asa ca o hranesc pana tarziu in noapte cu auditia discului “Romanian Journey”: lucrari de George Enescu, Paul Constantinescu, Tiberiu Olah si Mihail Jora in interpretarea lui Vlad Stanculeasa si a lui Thomas Hoppe (la pian). Este un disc splendid iar sound-ul este exceptional. Sunt recunoscatoare in sinea mea ca l-am gasit pe website-ul Radio Romania Muzical – nu mai sunt nevoita sa bantui la ore mici dupa el pe Internet.

Va recomand sa ascultati acest disc. Si sa aflati mai multe detalii despre continut, despre Vlad Stanculeasa si vioara lui.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>