Screen Shot 2015-03-08 at 2.26.57 PM

“Cu ochii care sclipesc, cu inima care-mi bate…”

Numai 5-7 minute am intarziat la lansarea de aseara, am zabovit prin Piata Festivalului gandind ca lucrurile pe la noi nu se pornesc niciodata cu exactitate la ora fixata. Doar nu suntem nemti…

Nemteste, cu atentie la detalii si respect pentru cele anuntate pe invitatie a debutat seara – asa se face ca mica mea intarziere m-a impiedicat sa inaintez prea mult de la intrarea pe etaj: era arhiplin. In mod inteligent, in toate camerele erau difuzoare in care vorbitorii s-au auzit clar, pentru toata lumea care n-avea “loc in fata”. Si delicioasele macarons de la Madame Lucie erau la indemana…avantaj eu.

“Cu ochii care sclipesc, cu inima care-mi bate…” – Viorica Cortez a schimbat atmosfera si “temperatura” incaperii, adresandu-ni-se: un mesaj emotionant despre legaturile si afectiunea care raman puternice, in amblele sensuri, in ciuda distantei: “as dori sa am forta sa mai vin si sa mai pot sa cant”. Se vor oferi ocazii, sper. Viorica Cortez vrea sa ne (mai) cante. Poate ca discurile au stocat muzica iar cartile povestea vietii si a carierei dar intalnirea nemijlocita a vocii cu publicul este viza de intrare in sufletul si in constiinta acestuia. Orice artist stie asta si vrea sa hraneasca legatura, sa faca posibila intalnirea si sa ofere emotii si amintiri spre pastrare. M-a emotionat foarte tare gandul catre cei ce o stiu mai putin sau deloc: “cei tineri sa ma cunoasca ca ce am fost si mai sunt.”

Nu e om care sa iubeasca opera, sa nu-si doreasca sa va mai auda cantand, doamna Cortez!

Gandindu-ma la cum a decurs evenimentul, “lansare” mi se pare impropriu spus. De fapt, seara s-a transformat usor, usor intr-un salon cald, prietenos si vibrant care a conversat despre opera, despre carte si protagonista ei: reintalniri, revederi si noi cunostinte intr-o societate care are acelasi subiect de discutie. Si in tot acest timp, Viorica Cortez a acordat autografe. Mai bine de o ora.

Foto@OperaOnline: Viorica Cortez acorda autografe

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>