Maria Stuarda, acum si in versiune 3D

Dupa o saptamana de UK (surghiun prin Midlands + 2 zile la Londra) nu am nimic memorabil de povestit: cum afara erau 26 de grade si cer senin mi-a fost greu sa dau plimbarea si descoperirea de noi locuri frumose pe 3 ore in ROH ca sa vad “Gloriana” lui Britten. Dar am citit presa cu constiinciozitate zi de zi si am gasit acest articol despre o noua expozitie la “National Museum of Scotland”¬† unde se prezinta un portret 3D al reginei realizat dupa scanarea a mai multor portrete inainte si dupa domnia ei.¬† Mai jos, textul articolului (click pe imagine pentru a vedea mai clar).

Si, ca sa vedeti ca am relatat cu fidelitate starea vremii de sambata trecuta la Londra, va ofer o fotografie sa va convingeti. Mai ca-ti vine sa te asezi pe iarba si sa te odihnesti putin. Daca n-ai stii ca exact in acest loc a fost decapitata Anne Boleyn. Daca Donizetti ar fi avut ocazia sa viziteze The Tower of London si sa asculte istoria locului, ar fi avut material dramatic pentru inca vreo 10 opere.

In acest timp, la Semper Oper din Dresda batea vantul in sala, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos. Un spectacol foarte frumos cu “La Juive”, asa mi s-a spus in povestirea care a insotit imaginea. Se intampla zilele astea si la alte case mai mari care au probleme cu vanzarea biletelor. La polul opus, “Il Trovatore” la Munchen este sold out si nu se intrezareste nicio speranta pentru cei care nu s-au miscat cu gratie la timp. Sau care nu au avut noroc, pur si simplu. Se pare ca au aparut recent cateva bilete pe…EBay…

Multumesc  tuturor prietenilor mei operatici care impartasesc impresii si imagini din calatoriile lor, ca sa stim si noi ce se mai intampla :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>