Screen Shot 2015-03-08 at 3.58.31 PM

Stradivarius, lost & found

O stire ca asta nu avea de ce sa nu se aseze frumos pe ditamai pagina din The Times: acum trei ani tanara violonista Min – Jin Kym s-a oprit sa manance la Pret a Manger (si OperaOnline e fan, mai ales al senvisului cu avocado). A pus vioara Stradivarius jos langa ea (1.2 milioane lire sterline!!) si vioara…dusa a fost. Ancheta a ajuns pana in Bulgaria, fara succes, dar s-a finalizat recent dupa ce politia a primit un pont. Noroc curat!

The Times mai povesteste despre doua patanii, tragi-comice le-as spune caci circumstantele sunt amuzante dar nu cred c-a ras cineva avand in vedere cat costa aceste instrumente: in 2008 Phillippe Quint uita o vioara Stradivarius in valoare de 2.7 milioane de lire sterline intr-un taxi la New York. Soferul primeste un bacsis de 100 de dolari pentru ca a returnat-o.

“Doar” 525.000 lire sterline valora vioara pe care David Margetts a pus-o in geanta ei pe care a asezat-o pe…acoperisul masinii si, ce sa vezi, s-a pierdut pe drum! Vioara a aparut in 1994: era in proprietatea unei femei care o mostenise de la o ruda care la randul ei o gasise pe marginea drumului. De povestit nepotilor!

Se pare ca lumea viorilor de marca prestigioasa este una cu adevarat fascinanta in care specialistii si casele de licitatii se lupta permanent cu falsuri, impostori, furturi. Si da, exista o carte si pe aceasta tema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>